30 Mayıs 2020 Cumartesi

Hauptwache

Hauptwache bölgesi, ana alışveriş sokağı olan Zeil, başka bir ulus alanı olan Rossmarkt ve Eschenheimer arasında toplu taşıma istasyonu ve merkezi konumundan kaynaklanan ehemmiyeti sebebiyle Frankfurt'un çağdaş kent alanının merkezi olarak kabul edilen ortak bir alandır. Burası, bölgenin merkezinde bulunan barok bir bina olan Hauptwache ’nin ismini taşıyor. Kentin çağdaş merkezini görmek için Frankfurt dolaşılacak yerler listenizde kesinlikle burası da olmalı.
Bina, o sırada bağımsız bir kent olan Frankfurt ’ta 1730'da mahallî kent milislerini barındıracak biçimde inşa edildi. Frankfurt, Prusya'nın bir parçası olduğunda, bina yavaş yavaş orijinal işlevini kaybetti. 1905'ten beri yerine Café Hauptwache adlı bir kafe açıldı ve özellikle popüler bir yer olarak hizmet vermeye başladı. Buraya geldiğinizde dikkatinizi sürükleyecek değişik yerler arasında Katharinenkirche ve Palais Thurn-und-Taxis bulunmaktadır.

Alan ismini Hauptwache isimli yapıdan alıyor. 1729 senesinde gotik mimarinin tesirinde inşa edilen Hauptwache, evvelleri asker kampüs olarak kullanılıyordu. Daha sonra cezaevi olarak da hizmet veren yapı günümüzde lokanta olarak hizmet veriyor.
MEydan, sunduğu alışveriş imkânları sebebiyel de şehri ziyarete gelenlerin ilgisine sürüklüyor. Frnakfurt'un ana alışveriş sokağı Zeil, noel yarıyılında kurulan pazarlar ve birbirinden lezzetli yemekler besininiz lokantaları buluşturan Hauptwache'de zamanın nasıl geçtiğini kavramayacaksınız.

Adres: An der Hauptwache, 60313 Frankfurt, Hesse, Almanya
Ziyaret Saatleri:Her zaman ziyaret edilebilir
Giriş Fiyatı:Ücretsiz
Yakınlarındaki Yapılar:Galeria Kaufhof Frankfurt An der Hauptwache, Katharinenkirche, Börse Frankfurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder