24 Mayıs 2020 Pazar

Neues Rathaus

Münih dolaşılacak yerler listesinin en ehemmiyetli alanı MarienPlatz ’ın köşesinde yer alan Neues Rathaus, başka bir deyişle Türkçe ismi ile Yeni Belediye Sarayı, 1867 – 1909 seneleri arasında inşa edilmiştir. Üretimi uzun seneler süren bu saray, 19. asrın mimari ananeyi düşünülerek yapılmıştır. Gotik mimarinin tipik bir misali olan bu saray, 85 metre uzunluğundadır. Ayrıca sarayın en üst katından mükemmel Münih manzarasını da seyredebilirsiniz.
Neues Rathaus ’un en üst katında bulunan Glockenspiel isimli kısımda oldukça değişik şovlar tertip edilmektedir. Bu aktiflik yaz aylarında saat 12.00 - 17.00 arasında asıllaştırılmaktadır. Yaz dışında ise başlangıç saati 11.00 olarak tanımlanmıştır. 43 çan ve 32 figüre sahip olan bu şov Prag ’da yer alan astronomik saat şovunu uslara getirmektedir. Sırf binasına dahi bakmak için gidilebilecek bir yer olan oldukça görkemli Yeni Belediye Sarayı ’na Münih ’e gittiğinizde kesinlikle uğramanızı nasihat ederiz.

Münih'in en cafcaflı yapısı olan Yeni Belediye Binası, gotik mimarinin en ehemmiyetli misallerinden. Binanın içerisinde belediye idaresine dağılmış odaların yanı gizeme lokanta, ve giriş katında turizm danışma ofisi bulunuyor. Terası ise binanın bir öbür cazibe noktasını oluşturuyor. burada Marienplatz'ın ve Münih kentinin manzarasına tamamen dominant olabilirsiniz.

Ziyaret Bilgileri: Bu arada Neues Rathaus ’un 85 metrelik kulesine tırmanmak için 2,50 Euro ödemeniz gerekiyor. Kuleye çıkışların hafta sonları ve fotoğrafı tatillerde kapalı olduğunu anekdot düşelim. Kuleye çıkışlar sabah 10'da başlıyor. Kış aylarında 17:00'da ziyaret sonlanıyor. Yaz yarıyılında ise 19:00'a dek ziyarete sarih.
Adres: Marienplatz 8, 80331 Münih, Bavaria, Almanya
Yakın Yerler: Mariensaule, Marienplatz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder