25 Mayıs 2020 Pazartesi

Dikmen Vadisi

Dikmen Vadisi, Ankara ’nın Çankaya ilçesinde yer alan vadiler ve akarsular sisteminin bir koludur. Kentten uzaklaşmak için en iyi seçeneklerden biri olan Dikmen Vadisi; etraf tertip etmesi, bol yeşilliği, meyve ağaçları ve muhtelif kuş cinsleri ile gidenlerin büyük alkışını toplar. Takribî 707 bin metrekare alanı, zengin nebat cinsi ve sahip olduğu 3 etabı ile Türkiye ’deki ender şehirsel parklardan biri arasında kabul edilen vadiyi ziyaret etmediyseniz zaman kaybetmemenizde fayda var.

Dikmen Vadisi Hakkında Bilgi

Dikmen ve Ayrancı mahalleleri arasındaki çukur bölgede konumlanan Dikmen vadisi, sanki bir cennet görünümündedir. Rekreasyon alanında takribî 42 değişik çeşit yapraklı ağaç cinsi, 20 bin etrafında ağaç spektrumu ve bin bir renkte çiçeği bir arada görebilirsiniz. Park alanı, 1994, 2002 ve 2009 senelerinde ulusun hizmetine açılmıştır. Değişik yıllarda 3 etap halinde bitirilen park günümüzde atletik imkânları ile seçim edilen yerlerden biri haline gelmiştir.
Vadinin 1. etabında yer alan Kirazlı Yol ’da yine doğuş ve ilkbaharın gelişinin sembolü olarak kabul edilen sakura ağacından bolca görebilirsiniz. Sahip olduğu renkli görüntüsü ve natürel hoşluğu sayesinde natürel resim stüdyosu olarak seçim edilir.
3. etapta görebileceğiniz Arkadaşlık Korusu ise Türk-Rus birlikteliğini temsil ediyor. Bu alanda en çok tesadüfebileceğiniz cins huş ağacı olarak karşınıza çıkıyor. Ayrıca vadi içerisinde yer alan Türkmenistan Parkı ise altın çanaklar içindeki erikler, ziynet ayvaları ve fosforlu çiçekleri ile ziyaretçilerin alkışını topluyor. Dikmen Vadisi gece ayrı gündüz ayrı hoşluğu ile seçim edebileceğiniz yerler arasında başı sürüklüyor. Ziyaretiniz sırasında yanınızdan ayırmamanız gereken şey ise resim aygıtınız. Dilerseniz özel günlerinizde dış mekân çekimleri için burayı seçim edebilirsiniz.
Dikmen vadisi lunapark, 2.264 ev68 dükkân,konferans ve sergi salonu, 2 yüzme havuzu, 2 spor merkezi, 2 hoşluk salonu, 11 hektar yeşil alan, 2 hektara yakın seyirlik havuz, 3 kmlik yürüyüş alanı, çocuk köyü, cami, havuz, kafe, sera, çelik köprü ve modern evlere konut sahipliği yapmaktadır. İnişli çıkışlı parkurları ile spor yapmak için gidebileceğiniz vadide ayrıca kondisyon alanı da yer alır. Ekstrem sporlara alakanız varsa tırmanış duvarını da kullanabilirsiniz. Vadi içerisinde bulunan lokantaları da dinlenmek için seçim edebilirsiniz.

Dikmen Vadisi'ne Nasıl Gidilir?

Dikmen Vadisi kentin merkezi bir noktasında konumlandığı için rahatlıkla erişim sağlayabilirsiniz.
Otobüs: Atatürk Bulvarı ve Sıhhiye ’den Dikmen Vadisi ’ne sefer yapan otobüslerle alana erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca Güvenpark ’tan İlker ya da Sinan Sokağı doğrultusuna doğru giden otobüslere binerseniz Polis Konutu durağında indikten sonra yürüyerek varabilirsiniz.
Dolmuş: Güvenpark ’tan kalkan ve İlker ya da Keklik doğrultusuna doğru sefer yapan dolmuşlarla Polis Konutu durağında inerek erişim sağlayabilirsiniz.
Otomobil: Dikmen Vadisi ’ne kişisel taşıtınızla gidecek olursanız Ayrancı mahallesinden, Hoşdere Sokağı ’ne doğru çıkarken sağ tarafta kalan ve Atakule kavşağına yakın kısımda bulunan kavşaktan sapabilirsiniz. Buradan devam ederken karşınıza çıkan çelik köprünün üzerinden devam ederek kısa müddette ve kestirme yoldan vadiye erişebilirsiniz. Dikmen Vadisi otopark, köprünün sağ tarafından inerseniz sizi karşılayacak.

Dikmen Vadisi Giriş Fiyatı

Dikmen Vadisi ’ne giriş için rastgele bir fiyat ödemeniz gerekmiyor. Sadece kafelerde oturmak ve bir şeyler yemek, içmek isterseniz tüketme yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder