25 Mayıs 2020 Pazartesi

Pinacoteca di Brera

Milano kentinin bir değişik estetik bölgesi Brera, yüzyıllardır sanat yapıtlarına konut sahipliği görevini yerine getiren Pinacoteca di Brera galerisiyle ünlenmiş bir bölgedir. Galeriye giriş fiyatı bütün 10 Euro, indirimli 7,5 Euro. Pinacoteca di Brera Pazartesi hariç her gün 08:30-19:15 saatlerinde ziyarete sarih.
Brera Sanat Galerisi olarak Türkçeleşirilebilecek olan Pinacoteca di Brera, Milano ’nun caddelerinde sanatın bırakılmaz olduğu Brera bölgesinde yer alıyor. Buradaki tarihi yapı Palazzo Brera içerisindeki ehemmiyetli bir sanat galerisi Pinacoteca di Brera.
14. asırda inşa edilen Palazzo Brera ’da 1700 ’lerde ehemmiyetli bir kültür enstitüsü olarak hizmet veriliyordu. Yapının bir kısmı, neoklasik akımın namlı mimarlarından Giuseppe Piermarini tarafından planlandı. Yapının orta avlusunda hali hazırda görülebilen, Roma ’da Antonio Canova tarafından planlanıp yapılan Napolyon heykelini de 1859 senesinde Piermarini yerleştirdi.

Pinacoteca di Brera ise bu alanda yer alan ve çok ehemmiyetli şaheserleri bünyesinde bulunduran bir galeri. Özellikle Rönesans sanatının ehemmiyetli misallerini burada görmek muhtemel. Andrea Mantegna ’nın “The Dead Christ and Three Mourner”ı, Giovanni Bellini ’nin “Pieta”sı, Francesco Hayez ’in “The Kiss”i, Pellizza Da Volpedo ’nun Giuseppe Pellizza “Human Flood”u, Rafael ’in “The Marriage of the Virgin”i, Caravaggio ’nun “Supper at Emmaus”u, Rubens ’in “Cenacolo”su ya da Rambrant ’ın “Ritratto gi Giovinetle” yapıtları burada görülebilmektedir.

Eski Milano olarak da anılan Arnavut kaldırımlarıyla döşeli Brera Bölgesi, İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerini moda ve sanat ile beraber harmanlamaya senelerden beri devam ediyor. Hayli doyurucu ve lezzetli yemekler sunan lokantaların yanı gizeme Brera ’da kesinlikle uğramanız bir yer de çiçek biçiminde sunduğu dondurmalar ile büyük şan salmış olan Amorino adlı dondurmacıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder