29 Mayıs 2020 Cuma

Alman Mimarlık Müzesi

Frankfurt, müzeler ve sanat galerileri açısından da zengin bir kent. Mimariyle ilgilenenleri özellikle hoşnut edecek olan Alman Mimarlık Müzesi ya da reel ismiyle Deutsches Architekturmuseum DAM, Frankfurt dolaşılacak yerler arasında kesinlikle bulunmalı. Müze, Frankfurt'taki Museumsufer'de bulunmaktadır. İç mekanı, 18. asırdan kalma bir binada yer alan Oswald Mathias Ungers tarafından 1984 senesinde yine tasarlandı.
Frankfurt, Almanya'nın New York'u olarak anılan, gökdelenleri ve finans yapılarıyla Orta Avrupa'nın en Amerikan kentidir.  Avrupa MErkez Bankası'nın da bu kentte bulunması burayı bütün bir finans merkezi yapıyor. Natürel Frankfurt'un bu değişik yapısı sanatın ve mimarinin mevzusu olmuş. Almanya'da mimari gelişim tarihini gösteren Alman Mimarlık Müzesi de, kentin mimari tarihçesini özetleyen "Daha Önceki Gövdelerden Gökdelenlere" başlıklı kesintisiz bir sergiye konut sahipliği yapıyor.
Alman Mimarlık Müzesi, her sene muhtelif sergiler tertip edilmekte olup konferanslar ve sempozyumlar organize etmektedir. Erich Mendelsohn, Mies van der Rohe, Archigram ve Frank O. Gehry gibi çağdaş ve modern normallerin yapıtlarının da dahil olduğu 180.000 mimari çizim ve 600 model barındırır. Ayrıca takribî 25.000 kitap ve mecmua kapsayan bir referans kitaplığı da vardır.

Frankfurt'ta müzeler Main Nehri'nin iki kıyısında toplu halde bulunuyor. Bu bölgeye Museumsufer ad verilmiş. Museumsufer'de Alman Mimarlık Müzesi'nin yanı gizeme Stadel, Irk Bilimi Müzesi, Alman Film Müzesi gibi müzeleri de ziyaret edebilirsiniz.
Adres: Schaumainkai 43, 60596 Frankfurt am Main
Ziyaret Saatleri:Çarşamba 10.00-20.00 Pazartesi günü kapalı Salı-Perşembe-Cuma-Cumartesi-Pazar 10.00-18.00
Yakınlarındaki Yapılar:Staedel Museum, DFF - Deutsches Filminstitut & Filmmuseum, Museumsufer, Museum fur Kommunikation

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder